عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت گو با الف مطرح کرد: راه میانبر ۷ هزار شرکت برای توسعه اقتصاد کشور

به گزارش الف یکی از اصول موفقیت کشورهای توسعه یافته، دانش محور بودن آن‌ها است. در واقع دانش، با استراتژی هوشمندانه، راه حل‌های میانبر را به منظور افزایش میزان بهره‌‎وری، جایگزین روش‌های سنتی و پرهزینه می‌کند. همچنین ساختاری که دانش را بنیان اصلی خود قرار دهد، کشور را به خودکفایی صنعتی و در نهایت به استقلال سیاسی می‌رساند. مسئله دانش و دانش بنیان به قدری در رشد و حرکت رو به جلوی کشور موثر است که از سوی رهبر معظم انقلاب، به عنوان بخشی از شعار سال جاری قرار گرفت.

در این راستا مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان، برخی از دلایل عدم توجه به دانش در کشور را سیاست‌های رژیم گذشته در مورد بحث دانش، کوتاهی‌هایی که در مورد این حوزه شده و همچنین اقتضاء کشور و شرایط تحریمی دانست و گفت که این عوامل باعث شده تولید و اشتغال تا حدود متوسطی از کشورهای پیشرفته عقب بماند.

نماینده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری اظهار کرد: "رهبر انقلاب در چند سال گذشته عرض کردند که اگر ما بخواهیم به کشورهای پیشرفته برسیم، نیاز به یک جهش یا میانبر داریم".

وی افزود: "به نظر من در حال حاضر جهشی که می‌تواند ما را در تولید و اشتغالزایی به دنیای پیشرفت و توسعه نزدیک کند، شرکت‌های دانش بنیان هستند، چرا که این شرکت‌ها تلاش می‌کنند از مرزهای علم عبور کنند و چون مبتنی بر دانش هستند به طور طبیعی در بحث تولید و اشتغال می‌توانند جهش‌های جدیدی ایجاد کنند؛ بنابراین به نظر می‌رسد دانش بنیان‌ها، انتخابی هوشمند برای میانبر زدن و نزدیک شدن به کشورهای پیشرفته باشند".

ویس کرمی در مورد تاثیر شرکت‌های دانش بنیان در جبران عقب ماندگی‌ها تصریح کرد: "متاسفانه تعداد شرکت‌های دانش بنیان ما کمتر از هفت هزار شرکت است. این شرکت‌ها به دلیل اینکه گاهی دیر بازده بوده و می‌خواهند در مرز دانش حرکت بکنند ریسک پذیرتر هستند؛ بنابراین اگر تعداد این شرکت‌ها بیشتر شود، احتمال موفقیت‌ها نیز به طور طبیعی بالا می‌رود. ما راهی جز جبران عقب ماندگی‌ها به واسطه شرکت های دانش بنیان نداریم".

ویس کرمی در خصوص چگونگی افزایش اعتمادسازی جامعه به شرکت‌های دانش بنیان گفت: "این شرکت‌ها نیاز به حمایت دارند. کمیسیون آموزش مصوبه خوبی را در اواخر سال گذشته ارائه داده است که در حال طی شدن مراحل نهایی و رفع ایرادات است. در این مصوبه تلاش شده که حمایت‌هایی از شرکت‌های دانش بنیان صورت گرفته و صندوق‌های حمایتی آن‌ها افزایش یابد".

عضو کمیسیون بهداشت و درمان، در پایان به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در جهت رشد توضیح داد: "باید مانع از این بشویم که شرکت‌های دولتی یا غیر دولتی، دانش بنیان ها را با قدرت و ثروت له بکنند و بایستی به آن‌ها اجازه رشد داده شود. همچنین این شرکت‌ها تا زمانی که روی پای خود نایستاده‌اند بایستی از معافیت‌های مالیاتی برخوردار شوند و از صادرات محصولات آن‌ها هم حمایت شود".


پست های مرتبط

پیام بگذارید